15 desember 2010

En stumlete dag på Ullevål


åhh så søte, var litt knekt før idag med en gråtende gutt som savner mammaen sin,, min knagende dårlig samvittighet for en sykdom jeg ikke vil ha eller utsette noen som noen påkjenning, aller helst min vakreste og klokeste sønn. Også ble de...t ikke bedre med verre syn og ingen tv.....what to doo...men henger meg på håpet at legene her sier jeg nkan bli bedre i øya. Kanskje ikke akkurat nå, men om en stund og i flere år framover forhåpentligvis. en av norges besteøye leger og en utrolig støttende og flott overlege på post 3, kreftsenteret. God natt og boing av mine tabletter. Fullsendig tilstandsrapport kommer med ct og mr undersøkelser av resteb av kroppen snart. Og jeg håper det er stabilt! Hår tro på det, ikke noe mere smerter i ryggen og sånne ting så...da banker vi i bordet og håper på det beste. God natt og takk. Dere får meg til å gråte og glede. TAKK TAKK TAKK ORD ER LIKSOM IKKE NOK!!! Det ble en tøff dqgb idag men etter byttebav rom, en cocktail med medisiner, en tv somfunker og noen dvd selv om jeg ser kansje 20 cm foramm meg og en gla gutt stort sett takler det meste og er bare glad for ¨være her. Se hva mmamma gjør på stråling pg få lov¨å trykke på knappen som gjør at strålemennen kommer inn i øynene og hodet til mamma. HANA NVAR VELDIGN GLA ETTERdet.
 
Det jeg tenkte veldig todlig på i dette tilbakefaller og det var et jeg nkanskje minstankontskt med utenomhverden. At jeg skulle ligge fanget inn i kroppen i mørket uten even til¨å se smil, absiktsuytrykk, glede, all dnne vidunderlige naturlige tingene rundt oss. Jeg tenkte det kankjer kom til  skje en dag langt inni fremtiden når det ikke var nnå tid nigjen. Og nå sliter jeg med den viktigse evnen min, Å SE og være visuell. Ta å hente ut ekstrqa krefter og mrekrasjon nbare ved å sem nyte og oppleve. Og akkurat nå er det i ferd med å bli tatt fra meg. For meg som er fotograf ogm har vedlige vet er det sååå vanskelig akkurat nå, men jeg er overltkkelig for hjelp med å plukke ut bilder, lese på ting og tang, folk lager kaker til jul, hjelper meg å hogge juetree, dette betyr bare alt for meg nå, der er helt utrolig vennene mine. Dere er bare helt utrolige.
noken gang så får dere kreativ skriving. Mye å håndtere oppi detta huet er nå..noe måtte bare det ut idag Takk for støtten idag folkens, dere er grunnenn til at jeg fant tilbake roa ogspiriten igjen.I dettte øyeblikk
!
!
BOINK!!!!
 

13 kommentarer:

Anonym sa...

Hei, Linda!

Du er vel sannsynligvis den tøffeste jenta jeg vet om. Tok helt pusten fra meg da du troppet opp til Luciafeiring - stjernegutten så fantastisk ut der han toget rundt med de andre, nesten lengst av alle i hele rekka!

Klem, Marianne

Anonym sa...

All støtte til deg, Linda! Jeg heier på deg og ditt pågangsmot. Ufattelig hvordan du klarer å lage god stemning rundt deg uansett hvordan du selv har det! Håper virkelig at strålingen virker og at du vil få synet ditt tilbake. Alle gode tanker til deg og dine. Ønsker deg en riktig god jul. Håper du får kost deg mye med gutten din og resten av familien.
Klem fra Lene

Anonym sa...

Kjære Linda. Det er så ufattelig vondt å lese om livet ditt akkurat nå. Du har så mye kampkrefter i deg, og det tror jeg klarer å holde andre rundt deg oppe. Jeg gråter når jeg leser om dine tanker og opplevelser rundt den kjære lille gutten din. Avmakt, sinne og sorg for at man ikke klarer å være tilstrekkelig til stede for den man setter høyest i verden. Jeg sender deg varme tanker, Linda, og jeg tar deg med når jeg ber. Måtte vi begge få en innholdsrikt og godt liv. God klem fra Hege (kurs på ullevål)

Anonym sa...

Kryssefingre, kryssefingre, krussefingre, krussefingre - håperhåperhåperhåper at en av verdens tapreste krigere snart er over det værste og får ei rolig og god jul, hvor hun ka SE på alt det vakre rundt seg!

Beate

ole jonny sa...

Hei Linda

Jeg har sett bedre rettskriving, men det er Gudbedre lenge siden jeg har sett en skrivelse med så mye positivitet i alt det vonde, og da spiller ikke rettskrivingen noen som helst rolle... Da kunne du for den saks skyld gjerne skrevet hieroglyfer.
Forresten så håper jeg at det ikke tar altfor lang tid til du ser litt bedre, slik at du ikke søler med julematen og slik at du kan se de tindrende øynene på guttungen julekvelden.
Også må du jo bare se å bli bedre snart. Du har jo så mye ugjort....
Stå på jente...!!!
Vi tenker på deg hele tiden..

klem
ole jonny

Anonym sa...

HEI linda du er tøff dette klarer du har lest om andre her inne om har kjempet leeeenge.men nå har de det mye bedre slik skal det gå med deg og...lett for meg og si sier du nok nå jaaa det er det forstår deg..men jeg selv av erfaring ser det nytter bare en ting det er og stå på..blir ikke bedre av og syte....så Linda gjør som du gjør nå stå på stol på legene de vet hva de snakker om.klem fra ukjent dame

Linn Kristin H sa...

Hei Snuppa,

Håpet er at en dag kan du se tilbake på alt du har gått igjennom og smile mens du tenker at det har formet deg som et menneske og at du er i stand til å stå imot alt...
Det er ingenting som kan vippe deg av pinnen:)

Men lov meg at du ikke hogger ned treet ditt da før synet er 100% igjen?? Alt annet ville være veldig skummelt:)

klem fra Linn Kristin H

Anonym sa...

HEI IGJEN LINDA, VAR INNOM HER I FORRIGE UKE EN LITEN TUR, OG MÅTTE NÅ SJEKKE HVORDAN DET GÅR MED DEG. LEIT Å HØRE SYNET DITT ER SVEKKET, OG HVA KAN VI SÅ SI FOR TRØST ? JEG HAR SELV EN SØNN PÅ 5ÅR, HAN LAGER MYE LEVEN OG DET ER LIV OG RØRE. TOTALT STILLE I HUSET NÅR HAN ER BORTE. DU FÅR BRUKE HØRSEL SANSEN EKSTRA MYE NÅ MENS SYNET ER SVEKKET, OG SATSE PÅ AT DET BLIR BEDRING M SYNET DITT SÅ SNART BEHANDLINGEN ER PÅBEGYNT. ER SELV ALENE MOR OG VET HVORDAN DET ER. NÅR HELSEN PÅ TOPPEN AV DET HELE SVIKTER, SÅ KAN INGEN FORSTÅ OG FATTE HVORDAN DET ER IGRUNN, UTEN Å HA OPPLEVD DET SELV !!! JEG BEUNDRER DEG LINDA =) DIN SØNN HAR DET BRA - BENYTT DEG AV ENERGIEN HANS. DU TRENGER DET PÅFYLLET NÅ!!. VAR SELV SYK IFJOR HVOR JEG HADDE MIN SØNN DEN GANG BARE 4 ÅR GJENNOM HELE SYKDOMS PERIODEN. HAN STELTE MAMMAN SIN OG FANT BLEIENE TIL MITT BRUK!! HAN VAR MIN LILLE SYKEPLEIER,, OG BLE VELDIG VESLEVOKSEN OG ANSVARSFULL ETTER DENNE TIDEN. HAR IKKE TATT NOE SOM HELST SKADE HELLER VÆRT MYE LÆRDOM PÅ HVA LIVET HAR Å BY PÅ. SÅ SLAPP AV IKKE HA NOE DÅRLIG SAMVITTIGHET - DET HAR DU IKKE NOE GRUNN TIL. EN NY FRISK KLEM TIL BARE DEG LINDA. TENKER PÅ DEG/DERE HVER DAG OG HVER TIME... PS. BARE SYT OG KLAG FÅ DET PÅ PAPIRET VIKTIG Å FÅ TØMT SEG. KLEMZ FRA EN MEDSØSTER.

Anonym sa...

Hei Linda!

Jeg har vært litt opptatt siste uka, med ny baby i hus <3
Aksel heter han, forresten, og virker veldig snill, rolig og glad i å sove :-)
Men jeg tenker masse på deg, og håper virkelig synet ditt bedrer seg igjen og at formen din blir bedre!
Nå er det ikke mange dagene før du skal hjem og feire jul!

Stor klem fra Camilla.

Cathrine sa...

Selv om jeg ikke kjenner deg, så kan jeg ut i fra det du skriver her på bloggen påstå at du er en stor kilde til inspirasjon for alle!

Jeg er imponert over din evne til å formidle noe så fryktelig og sårt - you go girl!

Tenker masse på deg!

Anonym sa...

Det er sterkt å lese bloggen din, Linda! Du treffer meg i hjertet med det du skriver. Forstår at det er vondt å miste evnen til å se klart. Kanskje du kan ta frem vakre tankebilder når du lukker øynene? Bilder av mennesker du er glad i, bilder fra gode opplevelser, bilder av vakker natur, bilder av ulike årstider... Ønsker deg en god førjulstid, og krysser fingrene for at du får bedre syn etter strålingen. Sender deg mange varme tanker. *klem*

Anonym sa...

Hei. Det var leit å høre at synet ditt er blitt svekket, håper virkelig det blir bedre med strålingen. Så håper jeg du får en smertefri jul sammen med din prins. Riktig god jul til deg og dine. Skal sende deg en ekstra stor tanke julaften. Jule klem

Anonym sa...

My shining star-my little sister.. Love you lots..