01 januar 2011

Sterksynt

Hei, ville bare si at jeg har ikke meldt meg ut av bloggen alså, jeg bare ser så dårlig nå at jeg sliter med å se tastaturet og finne igjen pekern......der den svirrer rundt. Jeg klarer ikke å konsentrere meg noe særlig foran dataen, det er skikkelig buisy. Flimrer, flekker seg og lyssensitiviteten er sterkt nedsatt og det betyr da i praksis at alt er ganske mørkt hele tiden og jeg får vondt i hodet av å faktisk konsentrere neg for man gjør jo det ekstra når man prøver å se alt mulig ting. Jeg føler meg fortsatt veldig redusert men idag kom jeg meg alikavel ut, og det var deilig å kjenne frisk luft som ikke frossa alt til is i kroppen :) Jacob og søster gikk på ski og vi gikk sånn halveis etter. Det ble noen harde tak for Jacob når han skulle opp bakken igjen, men staingen skulle opp. ( med god rettleding, hjelp og push ;D) og han greide det !! Bare på noen dager han blitt så mye bedre på ski. Uansett kom det litt her da og håper veldig på at ting bedrer seg snart i forhold til synet selv om jeg vet det kan ta noen uker til. Får bare smøre meg med tolmodighet. Takk for alle fantastiske mld, og det er veldig bra hvis dere sprer bloggen og helt greit at dere gjør det!! Hvis jeg kan bare påvirke en person til å ta det lille ekstra ansvaret for sin egen kropp og sitt eget liv så er jeg kjempeglad. Jeg håper og tror at hvis jeg hadde vært litt mer påpasselig med signalene jeg fikk så kanskje det ikke hadde gått så langt med kreften. Jeg mener fortsatt det at alle brystkreftpasienter burde fått ct og mr når de skulle på kontroll. Mine blodprøver har vært normale hele veien og har ikke vist at jeg har hatt spreding og kreft i det hele tatt og det er skremmende. Hvorfor kunne ikke jeg fått det? Kan jo ikke se noen ting på en blodprøve fra meg ( vet ikke hvordan det er akurat nå da), Jeg vil heller ikke skylde på noen eller være bastant for hvert tilfelle er unikt så i så måte så er det vanskelig å avgjøre hvem og hvordan man finner ut av ting. Men jeg kan undres kan jeg ikke? Kunne jeg ha krevd det? Sikkert men jeg gjorde det ikke. Så årvåkenhet er påkrevd. Ikke har jeg vært noen info junkie om kreft heller for jeg har følt at det har vært en større psykisk belastnig, så jeg har fokusert på å levd og ha det bra og ta vare på mine. ¨Takk for støtte igjen, jeg vet ikke hvordan synet blir de neste dagene men hvis det blir verre får ikke jeg skrevet selv. Men jeg er her og vil prøve å oppdatere så godt jeg kan. Ha en topp kveld. Stor klem

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hei og godt nyttår håper inderlig at du får et flott 2011...du må ikje tenke på opdatere oss ta vare på helsen din Det er det som viktigste nå og selvfølgelig gullgutten din Godt du fikk komme deg ut litt det hjelper !!!!...ha en fin uke..klem fra ukjentdame w

Anonym sa...

Kjære Linda, har lest bloggen din en stund nå og er veldig innponert over deg og hvor godt du skriver. Min datter skrev også blogg da hun var syk og det var til veldig god hjelp for henne og oss rundt henne.
Jeg gråter når jeg leser noen av inleggene dine...føler nesten smerten, fortvilelsen og samtidig gleden og styrken din.
Tok meg den frihet å dele bloggen din på facebook, syntes det er viktig for mange det du skrev i dag. STÅ PÅ LINDA. En mamma

ole jonny sa...

Hei Linda

Så var det å ta fatt på et nytt år.
Ikke det at alterativet er noe å trakte etter, så vi får bare gå på det. Men det kan jo komme mye positivt i det nye året da... ??
Som for eksempel at synet ditt blir bedre, at guttunen holder seg frisk, at det skjer positive overraskelser og fremganger på forskningsfronten, for bare å nevne noen eksempler.
Vi får si som en gammel kjent politiker sa det: man må holde seg i live for å få se hvordan det går..
Jeg ser fram til at du får litt bedre syn igjen.. Ikke minst fordi du har sikkert en masse flere bilder du skal ha tatt. Til og med jeg har sett at du har litt peiling på det. Ikke skjønner jeg hvordan, men fine blir dem..

Så må du ha et fremgangsrikt og riktig Godt Nytt År...

Stor nyttårsklem
ole jonny

Anonym sa...

Så nå er du reist, min skatt. Inn til Kreftsenteret for en ny innsats med ny cellegift. Denne gangen håper vi den får holde riktig, riktig, riktig lenge!
Takk for de fine juledagene med vårt kjære barnebarn og din elskede. Og takk for at du holdt "de gamle" med selskap i jul- og nyttårshelgen. Savner deg allerede! Ser deg snart! Superglad i deg!
Stor klem fra mammaen din

M. sa...

Hei. Bloggen din inspirerte meg til å starte egen. Vil ønske deg alt vel. Selv oppdaget jeg en kul i brystet før jul og fikk beskjed fra legen at det ikke ser bra ut. Noe i armhulen og. Undres også over at ikke ct og mr er standard for å avdekke spredning. Jeg er i en ventetid. Du inspirerer til mot og optimisme.

Anonym sa...

Hei Linda. ville bare titte innom igjen slik at du vet vi er mange som tenker på deg. Snakk om å spre glede v/ å være så syk, bare sier seg selv hvor utrolig du er LINDA. Ikke mange som kan måle seg med det. Selv om vi ikke kjenner deg så er vi alikevel blitt veldig glad i deg og bryr oss virkelig om deg og din lille fam. Sender denne gang en frisk nyttårs klem på høyre kinn til bare deg Linda, og en daglig dose tankeovergang med masse energi kl. 12.00. Klemz
PS Hvilken nydelig mamma du har !! Kan se hvem du slekter på !!! Gooooe klem

marit sa...

Hei Linda

Ja så er det et nytt år og vil ønske deg ALT godt for det nye året.
Nå er du igang med en ny cellegift og håper så inderlig at den har kjempeeffekt!!
Håper du tåler den bra så du slipper alle mulige vonde bivirkninger.
Ønsker så at du snart ser bedre så du også kan se den lille Gullgutten din!
Du er bare så ei utrolig dame!!
Sånn som du klarer å få utrykt dine følelser og tanker.
Bøyer meg i støvet for deg!
Vi er mange som tenker mye på deg men ta vare på deg selv og ikke stress med å oppdatere oss her.
Imorgen begynner mine undersøkelser før kontroll dn 19.
Mammografi,ultralyd og så har jeg mast meg til blodprøver men det har kanskje ingen hensikt...


Tusen positive tanker og klemmer sendes deg Linda.

Mvh marit

Sniff sa...

Godt nytt år, Linda! Jeg ønsker det beste for deg og familien din i dette nye året, og håper inderlig for din del at synet blir bedre så fort som mulig.

Jeg leser det du skriver om tester og prøver, og kan bare si meg helt enig. Og særlig er det viktig at folk blir klar over at de må passe på selv, og ikke overlate alt til legene. Mine blodprøver viste ingenting galt i 2 år - og jeg ble gående uten behandling i begge disse årene før den opprinnelige kreften ble diagnostisert. Da spredningen oppstod et par år etter, viste blodprøvene på nytt heller ingenting galt. På sykehuset påstod de i nesten et helt år at jeg var frisk - før jeg til slutt kontaktet et annet sykehus og bad om en second opinion. Og spredning fastslått. At det blir tatt blodprøver - og kun dét - opplever jeg som en falsk trygghet for pasientene.

ole jonny sa...

En flott historie

En 82-årig, liten, velbalansert og stolt mann, fullt påkledd hver morgen kl. 08.00, med håret pent kjemmet og med perfekt barbering flyttet til et gamlehjem i dag.

Hans 80 år gamle kone har nettopp gått bort og gjort det nødvendig for ham å flytte. Etter mange timers tålmodig venting møtte han meg med et smil da jeg kunne fortelle at rommet hans var klart. Mens han manøvrerte gåstolen sin mot heisen ga jeg ham en beskrivelse av det lille rommet, inkludert de nye gardinene som var blitt hengt opp i vinduet.

'Det er nydelig, jeg liker det,' erklærte han, med en entusiasme som ligner en 8-åring som får se sine nye hundevalp.
'Hr. Johansen, vent til du har sett rommet,' sa jeg.

'Det har ingenting med saken å gjøre,' svarte han.'Lykke er noe du kan bestemme deg for i forveien. Om jeg liker rommet mitt eller ikke har ikke å gjøre med hvordan møblene er arrangert... det er hvordan jeg arrangerer mine tanker som teller. Jeg har allerede bestemt meg for å like det. Det er en beslutning jeg gjør hver morgen når jeg våkner:
Jeg har et valg; Jeg kan bruke dagen i sengen og tenke over vanskelighetene jeg har med de delene av kroppen min som ikke lenger fungerer, eller komme meg ut av sengen og være takknemlig for de delene som funker. Hver dag er en gave, og så lenge jeg åpner mine øyne skal jeg fokusere på alle de lykkelige minnene jeg har lagret gjennom livet. Høy alder er som en bank-konto. Du kan heve goder fra det du har lagret. Takk for ditt bidrag som jeg kan fylle min konto med.. Jeg gjør massevis med innskudd fremdeles!'

Husk disse enkle reglene for lykke;
1. Fri ditt hjerte fra hat.
2. Fri din tanke fra bekymringer.
3. Lev enkelt.
4. Gi mer.
5. Forvent mindre.

Send denne historien til 7 personer unntatt meg.

Du vil motta et mirakel i morgen.
Hei, STOPP! Hørte du hva jeg sa?
Du VIL motta et mirakel i morgen. Så send det med en gang!


klem
ole jonny