07 januar 2011

Kunne ikke sagt det bedre selv

Dette er en historie fra Ole Johnny som bitdrar med sine flotte og morsomme historier på kommentarene og som alltid muntrer meg opp og får meg ti å le.

En 82-årig, liten, velbalansert og stolt mann, fullt påkledd hver morgen kl. 08.00, med håret pent kjemmet og med perfekt barbering flyttet til et gamlehjem i dag.

Hans 80 år gamle kone har nettopp gått bort og gjort det nødvendig for ham å flytte. Etter mange timers tålmodig venting møtte han meg med et smil da jeg kunne fortelle at rommet hans var klart. Mens han manøvrerte gåstolen sin mot heisen ga jeg ham en beskrivelse av det lille rommet, inkludert de nye gardinene som var blitt hengt opp i vinduet.

'Det er nydelig, jeg liker det,' erklærte han, med en entusiasme som ligner en 8-åring som får se sine nye hundevalp.
'Hr. Johansen, vent til du har sett rommet,' sa jeg.

'Det har ingenting med saken å gjøre,' svarte han.'Lykke er noe du kan bestemme deg for i forveien. Om jeg liker rommet mitt eller ikke har ikke å gjøre med hvordan møblene er arrangert... det er hvordan jeg arrangerer mine tanker som teller. Jeg har allerede bestemt meg for å like det. Det er en beslutning jeg gjør hver morgen når jeg våkner:
Jeg har et valg; Jeg kan bruke dagen i sengen og tenke over vanskelighetene jeg har med de delene av kroppen min som ikke lenger fungerer, eller komme meg ut av sengen og være takknemlig for de delene som funker. Hver dag er en gave, og så lenge jeg åpner mine øyne skal jeg fokusere på alle de lykkelige minnene jeg har lagret gjennom livet. Høy alder er som en bank-konto. Du kan heve goder fra det du har lagret. Takk for ditt bidrag som jeg kan fylle min konto med.. Jeg gjør massevis med innskudd fremdeles!'

Husk disse enkle reglene for lykke;
1. Fri ditt hjerte fra hat.
2. Fri din tanke fra bekymringer.
3. Lev enkelt.
4. Gi mer.
5. Forvent mindre.

Send denne historien til 7 personer unntatt meg.

Du vil motta et mirakel i morgen.
Hei, STOPP! Hørte du hva jeg sa?
Du VIL motta et mirakel i morgen. Så send det med en gang!

5 kommentarer:

Elisabeth sa...

De ordene er så fulle av sannhet! Tenk hvor stor makt vi kan ha over våre egne liv :-) Jeg kopierer den og legger ut på fb. Satser på at det teller som å sende til 7 andre. God helg, Linda!

Kristine sa...

Ole Johnny har en lun humor som jeg har lest på flere blogger og som jeg har beundret. Han har sikkert gitt mange kreftpasienter en bedre dag etter at de leser hva han skriver.

Denne historen er også typiske Ole Johnny alltid optimistisk og alltid poistiv. Ta godt vare på deg selv og jeg håper miraklet skjer i dag.

Lillian sa...

Så flott!Så heldige vi er når vi kan se sånn på livet!Lykke til videre, Linda!Alt godt til deg og dine!

Anonym sa...

Så sant, så sant!
Tenk om alle kunne tenkt sånn!

Hvordan går det med deg, Linda?

Klem Camilla.

Anonym sa...

Takk, Jonny! Du er uvurderlig med dine betraktninger, også tatt i beatraktning hva du selv og din familie har gått i gjennom - eller kanskje nettopp derfor!
Bare fortsett!
Klem fra mammaenn til Linda og Jonnys gode venn og tidligere nabo, Birgit.