06 desember 2011

Arrg KVALM


KVALM!!!!!!!!!!

Det er litt opp og ned for meg for tiden. Noen dager kan jeg gå hele dagen uten  å brekke meg eller spy. Jeg må ærlig innrømme at jeg tar heller en barnefødsel fremfor konstant/stort sett kvalme . Det får meg til å tenke – å tenke om dette er kreften, og om det bare kommer til å bli verre. For en måte å gå på! Kaste opp og magemuskler av stål (slik som jeg bruker krefter når jeg kaster opp).
Jeg håper virkelig legene kan gi meg noe som hjelper etter hvert, for dette  blir jeg nervøs av. For eksempel en kort biltur – ”håper jeg ikke spyr ned hele bilen”. Det blir man anspent av!

Noen ganger kommer tanken: ”Er dette begynnelsen på slutten?”
Jeg får nesten en ny kreftkul i uken under huden og det begynner å tære på nakken. Nå har jeg ca 5 kuler som er 1 cm eller mer   på nakken. Jeg kjenner når de dukker opp fordi de klør.

Jeg gleder meg til jul sammen med gullet og familien min.

Ja ja, kan ikke henge meg for mye opp i plagene – må ”levva” livet og kose meg med gode venner, familie, gullet og kjæresten min.

Etter at dette ble kladdet har jeg fått en annen kvalmemedisin, som nå hjelper meg litt mer. Håper den vil fortsatt hjelpe mot kvalmen, som i seg selv er så ødeleggende, og jeg blir så trett, så trett. Håper på bedre tider, men har innsett at jeg nok må ta det mer med ro – noe som er vanskelig  når jeg føler meg bra. Men da kommer bakrusen da ……………..

SMASK til dere alle – Dere  er fantastiske!
Klem fra Linda.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Kjære Linda!
Jeg er inne for å sjekke bloggen din nesten hver dag, og da det endelig kommer et nytt innlegg fra deg, blir jeg så glad! Så leser jeg ... og blir utrolig trist, og forbannet og lei meg. Hvorfor skal du plages sånn? Alle som har vært kvalme, vet hvor slitsomt og fælt det er. Men for de fleste går det fort over. Og du har da jammen nok som det er!!!! Har du prøvd kvalmearmbånd? Det er magnetbånd, og du får dem på apoteket. Ikke sikkert de hjelper deg, men de hjalp datteren vår. I hvertfall litt, og litt er bedre enn ingenting!
Jeg krysser fingrene for at medisinen du har begynt på kan hjelpe, og ønsker deg alt godt videre!Håper du kan få en koselig førjulstid med familien din. Du er unik, Linda! Husk det!
God, varm hilsen fra Torunn B.N.

Anonym sa...

Kjære Linda - så godt det er å høre fra deg igjen!!!! Jeg blir så sint over at du skal plages så, så tapper og livsfrisk som du er så burde du ha fått mere fri fra alle plager!!. Jeg håper inderlig at du får god virkning av den nye medisinene slik at du får en fin førjulstid og en strålende julefeiring med gullet og kjæresten! Stor klem fra Elbjørg

Anonym sa...

Hei jeg er også inne og ser etter deg. håpe håpe at det går fremover med deg. ikke godt og ha den kvalmen Legen finner nok snart noe som hjelper deg .Du er goe står på og det er bra . ha en fin førjulstid og kos deg med dine. klem fra ukjent dame

Ithil sa...

Hei Linda!!
Sender deg en stoooooor klem, og håper at kvalmen slutter snart. Det er ikke noe godt å gå konstant kvalm :P Håper du får mange fine og koselige dager framover og i julen sammen med lille gullet og dine kjære :)
Klem fra Tone

Anonym sa...

Heisann

Sliter litt med det samme som deg.... Er en del medisiner mot kvalme, er bare å ta dem for å slippe disse plagene ;) Men det har du kanskje allerede prøvd, men forteller det til deg allikvel, i tilfelle du ikke har prøvd. Eg tar fast ondansetron morgen og kveld mot kvalme. I tillegg tar eg 2 afipran om eg kjenner meg kvalmen, og enda i tillegg så tar eg Haldol, om eg fortsatt er kvalmen. I perioder tar eg alle disse, for å unngå den kvalmen. Det er jo som du sier, veldig irriterende, og har selv måttet stoppe bilen når eg har vært ute å kjørt for å spy... ikke noe særlig ;)
Håper dette kan hjelpe deg, og uansett, stooor stoor styrke klem til deg <3

Lillian sa...

Kjære Linda!
Det er DU som er fantastisk!Måtte du få hjelp og mer energi, så dagene kan bli gode! Kjempetrist å lese hvordan du må slite. Måtte du få ha ei GOD ADVENTSTID, Linda!
Tenker på deg hver dag.
Hilsen Lillian i Valdres

Lillian sa...

Kjære Linda!
Det er DU som er fantastisk!Måtte du få hjelp og mer energi, så dagene kan bli gode! Kjempetrist å lese hvordan du må slite. Måtte du få ha ei GOD ADVENTSTID, Linda!
Tenker på deg hver dag.
Hilsen Lillian i Valdres

Hedda sa...

Du er fantastisk <3

Anonym sa...

Ønsker deg alt godt Linda!<3 Hjerteskjærende å lese hvordan du plages:(
/fast leser

Ole JOnny sa...

Hei Linda

Er stadig innom her. må sjekke status veit du.. Det hender jo jeg får litt info "bakveien" men må sjekke litt allikevel.

Håper kvalmemedisinen din hjelper, og som "anonym" sa: prøv gjerne kvalmebåndene.. Berit prøvde dem med stort hell på en båttur, selv om de ikke virket like godt på siste turen... Værdt et forsøk...

Ha en riktig God Jul, med brukbar appetitt slik at du kan få litt glede av julematen...

Stor Juleklem
Ole Jonny

Anonym sa...

Skjønner at det sikkert er vanskelig å finne balansen mellom å slite seg ut og å leve hverdagene og livet som best du kan. Håper den dumme kvalmen gir seg. Forresten ikke så lenge til sola snur, og vi går mot vår!
Klem fra Marit i Trondheim

007 sa...

Tenker på deg mye kjære vennen min!! Veldig glad i deg!! stor jule klem fra meg!!

Gunhild sa...

Kjære vakreste Linda.
Håper virkelig at kvalmen forsvinner go du får litt mer overskudd. Og at du har en fin jul med familien og gode venner rundt deg. Skulle veldig gjerne vært der jeg og, men det får vi til senere Håper på å møte deg på nyåret.

Anonym sa...

Godt å høre fra deg igjen, Linda.

Hilsen Linda :)

Hedda sa...

<3

ole jonny sa...

Hei Linda..

Nytt år og nye sjanser...
Ingen vet hva fremtiden bringer, og det er kanskje like bra. Men uansett er det lov å håpe på bedre tider.
Så derfor ønsker jeg deg et
Riktig Godt Nytt År....

Klem
Ole Jonny

marit sa...

Kjære Linda

Håper du har hatt en koselig og fin julefeiring med familie og Gullgutten!

Ønsker deg alt godt for det nye året.

Mange varme tanker og klemmer