09 oktober 2007

Kan du hjelpe meg?..:)

Wooohoooo jeg føler meg mye bedre nå enn jeg har gjordt på en liten stund (HVis man ser bort ifra munnførrheten, vondt i halsen og trettheten), så kjenner jeg meg bare uttrolig herlig boblende positiv. Livet smiler og hjernen har gått helt av konseptene. Det er bare så deilig men akk så slitsomt når kroppen ikke følger med og kræsjer med et brak. Men da er det godt å ha sofaen i nærheten, eller Thomas eller venner og familie. Kan jeg sitte med hode på skakke, åpen munn og ZZZZzzzzzzz litt. :) Nei det er herlig!!

Hvorfor er jeg sånn: det er bare så herlig å leve og kun fokusere på det og være i live og lukte på høsten og den friske lukta og sønnen min....Nydelig. :) Også har jeg bare 1 gang igjen da med kur.

Foresten hvis dere har et yndlingsdikt eller noe som er av betydning for dere og rører deg dypt så hadde jeg vært kjempegla om du sendte det til meg. Kanskje det kan gå sammen med et av mine bilder.

Jeg fikk nemlig ideen av Leif etter at han sendte meg diktet av Welhaven (!? var det vel Leif?). Jeg kjenner at det diktet jeg fikk(det nedenfor med bildet) rørte meg så dypt og at jeg hadde det perfekte bildet til det. Da jeg så diktet og bildet var ideen allerede satt igang: DETTE ER RIKTIG!!

Det er en inspirasjonskilde for meg og en måte å kommme meg gjennom ting ved å kunne bruke noe jeg har laget selv til noe som skaper en dypere, mere visuell og intens opplevelse. Akkurat som om akkurat det diktet var helt riktig til det bildet og det skaper mye bevegelse og inspirasjon i mitt fotograf hode. Så det er jeg litt gira på akkurat nå. Bildet ble mye sterkere med en passende poetisk tekst til, det ble liksom til noe annet. Det endret form på en måte. (Beklager kunstnersvada som jeg kaller det, men jeg blir bare så revet med. Jeg kunne analysert det på skole måten, men det er bare for spesielt intereserte og det er ikke det denne bloggen handler om- å analysere tekster og bilder rent bokstavelig).

Dette er uansett noe jeg skal ta tak i det etterhvert som jeg finner tekster og bilder til hverandre og skaper 'perfekt harmoni og dynamikk' . Jeg må ta det på veien siden ikke akkurat kreftene alltid er her, men nå har jeg et mål, noe å utrette på veien uansett hvor lang til det måtte ta. Målet er at denne 'boken' med dikt og bilder kan bli en inspirasjonskilde underveis (noe det jo allerede er) og etter både for meg selv og andre rundt meg kunstnerisk og personlig.

Kos dere alle og tusen tusen tusen tusen takk for all fantastisk støtte.
Legg igjen en kommentar på bloggen så vet jeg at dere har vært der. ;)
Ha en fin- fin dag.
Mange mange klemmer fra dronninga av hårløs her :)

9 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, så glad jeg er i deg, jenta mi! Jeg har allerede stupt inn i lyrikkens verden, og kommer snart med noe "dritbra" (synes jeg selv sikkert)!! Klem fra mammaen din

Anonym sa...

PS. Hva mente du med hårløs dronning? Dronning ja, men hårløs? Det var da i hvertfall tre fjon som holdt på å vokse ut sist jeg så deg! Kanskje jeg det er fem til fredag! Klem fra mammaen din igjen.

Anonym sa...

Når børa kjenns tyngre enn du kan bæra,
så sett deg kun roleg ned.
La tankar og hovud kvila,
bak lukkede øyne eit sted.
Tenk deg at du er ei lita fjør på duvande hav,
la straumane føra deg korhelst dei vil.
Vær viljelaus, veik og svak,
du treng ikkje alltid å væra sterk,
for livet går fram likevel.
Sjølv om ferda kan synast vill og vond
under himmelen svart og tung,
så skiftar det brått mellom solskin og regn.
Etter ei natt kjem dag.
I stormen finns også
styrken du treng,
den blir din,
når det stilnar av…….

Anonym sa...

Hei! Så du hadde vært på siden til Tone igjen og det var vedlig hyggelig å høre fra deg! Da måtte jeg inn og kikke hos deg og ønske deg riktig god bedring - virker jammen som dette går den rette vei!! Kos deg med dine og høstlufta!! Klem fra Karin i Tønsberg

Hennie sa...

Hei snuppa mi ;o)
Alltid godt å lese bloggen din. Jeg har mange dikt på lur... Høres ut som en fantastisk bra idé!!
Veldig glad i deg.
Klemmer fra Hennie

Anonym sa...

Heia du.....så spennende innlegg da.......poesi er vakkert....så deilig at du har roen, at du kulern på sofaen, sover litt, slapper av, kjenner at du lever.....den boble filingen er god, nyt den, Livs nerven vår......Ja høsten er vakker, fargene, luktene og regnet, Jeg synes det er flott.......naturen går til ro, hviler seg den også........
Ønsker deg en gooood dag Linda, du tappre
Høst klemmer fra Lisa i Bergen

Anonym sa...

Kjære Linda

Jeg har selv kreft og har funnet stå-på vilje i følgende dikt av Bente Bratlund

VILJEN

Du gir meg motstand
du tempel eg bur i

Men tru ikkje eg
gir meg over

Å nei
det er for mange
doggreine morgonar
som venter
Så mange moreldglitrande
hav

Så mange gleder
å plukke

Nei tru ikkje
du har makta over meg

Eg har ein sta
krumma nakke
av vilje.

Ønsker deg alt godt.
Unni

Anonym sa...

Hei på deg søster. Jeg vil bare si at kos deg så mye med din nyvunne inspirasjon. Det gleder meg når du føler det på denne måten. Jeg vet at du har dine opp- og nedturer og det kreves en del energi fra deg. Nyt de deilige høstdagene og ta bilder masse bilder.. Jeg gleder meg til hytteturen i helga. Gleder meg til å nyte og sanse.. Ja DU skjønner hva jeg mener.. Kos deg så mye på disse solrike høstdager. Masse friske høstklemmer fra søsteren..

Anonym sa...

Kjære Linda!
Vil gjerne dele et dikt av Karin Boye med deg. Jeg vender stadig tilbake til en diktsamling av henne, både når jeg søker trøst og når jeg er veldig glad og takknemlig. Det er utrolig mange dikt å velge mellom, men jeg har plukket ut et dikt som jeg alltid får så mye kraft av, fordi det handler om å leve mest mulig i hvert øyeblikk - for det er akkurat i dette øyeblikket livskraften finnes:

Om detta livet er det enda..!
O dessa korta timmar...
En timme - vad en timme kan bli mycket!
De djupe källorna, där ingen än har druckit,
ljusvidderna, som ingen än har lodat,
Och vi, vi dåsa slött i feghet.
O dessa korta timmar...
Du glömde möjligheters värld,
du Gud i varande,
giv oss en oförvägen fromhet,
en vilja ren,
och vig oss in till andens äventyr.

Klem fra Tonje